2012. október 28., vasárnap

A kapcsolat nélküli mappák tárolójának áthelyezése - 3.rész

Amennyiben már létezik Offline mappabeállítás, azt először el kell mentenünk, majd visszahelyeznünk az új helyére. Ehhez a Windows Easy Transfer nevű adat- és beállítás-költöztető alkalmazást fogjuk használni. Indítsuk el a Windows Easy Transfer-t a Start menüből, majd a varázslót az alábbiak szerint állítsuk be: - Start a New Transfer - My old computer - Use a CD, DVD or other removable media - External hard disk or to a network location - írjuk be, hogy hová szeretnénk ideiglenesen elmenteni az Offline mappák adatbázisát, majd kattintsunk a Next gombra - kattintsunk az "Advanced Options" menüpontra - töröljünk minden bejegyzést, majd a "System and program settings (all users)" rész alatt bontsuk ki a "Windows Settings/Network and Internet/Offline Folders" útvonalat és jelöljük be az "Offline Folders"-t - a Next gombra kattintva végezzük el a biztonsági mentést.

• Nyissuk meg a rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt a "regedit" parancs kiadásával, majd navigáljunk a következő kulcshoz: "HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\CSC\Parameters" Hozzunk létre egy új sztring típusú bejegyzést "CacheLocation" néven, majd értékként adjuk meg a kapcsolat nélküli adatok tárolásához használni kívánt útvonalat. Fontos, hogy ha például a "D:\Offline" elérési utat szeretnénk használni, "\??\D:\Offline" formában adjuk meg a könyvtárat. Zárjuk be a Registry Editor-t.

• Most állítsuk vissza az előbbiekben elmentett Offline mappa-adatbázist, futtassuk tehát újra a Windows Easy Transfer-t a következő beállításokkal: - Continue a transfer in progress - No, I've copied files and settings to a CD, DVD, or other removable media - On an external hard disk or network location - tallózzuk be a korábban elmentett fájlt, és nyomjuk meg a Next, majd a Transfer gombot. A mentés után jelentkezzünk ki, majd vissza a Windows rendszerbe és győződjünk meg róla, hogy a kapcsolat nélküli mappák és fájlok elérhetőek-e.

• Mivel a régi tárolómappa fölöslegesen sok helyet foglalhat, törölhetjük azt. Rendszergazdaként indított parancssorból adjuk ki a következő utasításokat:
takeown /r /f %windir%\csc rd /s %windir%\csc

2012. október 6., szombat

A kapcsolat nélküli mappák tárolójának áthelyezése - 2.rész

A kapcsolat nélkül elérhető adatok tárolómappájának áthelyezéséhez hajtsuk végre az alábbi műveleteket:

Nyissunk egy parancssort rendszergazdai jogosultsággal (jobbkattintás a Command Prompt ikonján, majd "Run as administrator") és adjuk ki a következő parancsot:

reg add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\CSC\Parameters" /v MigrationParameters /t REG_DWORD /d 1 /f 

Ezzel egy olyan bejegyzést hoztunk létre a rendszerleíró-adatbázisban, mely lehetővé teszi az egyéni paraméterek megadását a kapcsolat nélküli fájlok konfigurációjánál.