2012. december 27., csütörtök

a rendszerstabilitási napló ürítése - 2.rész

  •  Ezen a ponton "trükközhetünk" kicsit az adatok későbbi megjelenítését illetően. Ha csak újra szeretnénk indítani a stabilitási adatok gyűjtését, egyszerűen lépjünk a következő pontra. Ha azonban el szeretnénk tűntetni minden korábbi bejegyzést, és ismét 10-es pontszámmal nekivágni a munkának, ki kell ürítenünk a Windows eseménynaplóját. Ezt csak abban az esetben tegyük meg, ha a későbbiekben nem lesz szükségünk a naplóban található egyéb információkra sem. Az eseménynapló ürítéséhez nyissuk meg az Event Viewert az "eventvwr.msc" paranccsal. A bal oldali fa-struktúrában bontsuk ki a "Windows Logs" mappát és jelöljük ki rendre a "Application", "Security" és "System" naplókat, majd jobbkattintás után válasszuk a "Clear Log" parancsot. A felbukkanó kérdésre, miszerint mentjük-e a naplófájlt válaszoljunk nemet (vagy igent, ha szükségünk lesz még az adatokra). Zárjuk be az eseménynaplót. 
  • Váltsunk vissza a feladatütemező ablakába, a jobb oldali feladatsávban pedig kattintsunk az "Enable", majd a "Run"parancsra, hogy újra engedélyezzük a diagnosztikai eszközt.
  • Váltsunk vissza a hármas pontban nyitott parancssorba, majd adjuk ki a következő utasítást: 
start /B %systemroot%\system32\racagent.exe 

Zárjuk be a parancssort. Ha a korábbiakban nem töröltük az eseménynaplót, az adatgyűjtés most megkezdődik és 5-10 percen belül újrarajzolódik a stabilitási görbe. Ha töröltük a naplóbejegyzéseket, azt láthatjuk, hogy a grafikon visszaállt eredeti állapotába, újrarajzolásához pedig mostantól számítva 24 órának kell eltelnie.

Nincsenek megjegyzések: