2010. május 21., péntek

RTM: Mi is ez és mire jó ez nekem?

Ha egy régebbi verziót leváltani hivatott új termék érkezik, akkor a cég érdekében áll, hogy
kiegészítse különböző funkciókkal, értéknövelt szolgáltatásokkal és az előző verzióhoz képesti
fejlesztésekkel. Néha jobb a változtatásokat minimális szinten tartani, mivel a felhasználók szeretik az eredetit, mint például a Coca-Colanál és a Ford Mustangnál. A technológiai arénában a vásárlók fejlesztésekre vágynak, amik azért ismerősen működnek. A Vista sok tekintetben egy ráncfelvarrott XP bővítésekkel és új eszközökkel.
A sidebar menüben a különböző gadgetek használatával például a legfrissebb híreket is olvashatjuk... még ha csak egy szalagcímről legyen is szó, mint a "Kígyók a
fedélzeten." Akik jobb termelékenységre vagy több programocskára számítanak, a sidebaron van egy külön hely, ahol újabb dolgokat tudtok letölteni, például árfolyam jelzőket, címlista programot, kalkulátorokat és még a ponghoz hasonló játékokat is.
Az asztal kivételével az ablakok lehetnek átlátszóak, simák, vagy amilyenek csak akarjuk, hogy
legyenek. A 3D-s környezetben a felhasználó olyanra alakítja az OS kinézetét, amilyenre csak
szeretné. A legjobb asztali funkció szerintem, hogy egy fülecske tartalmát anélkül is megnézhetjük, hogy át kellene rá válltani. Ha rámegyünk az egérrel, akkor az ablak kicsinyített mása fog megjelenni. A másik funkció, ami tetszett, hogy egymás fellett helyezhetjük el az ablakokat a 3D térben és így mindegyikből látszik egy kicsi.

Nincsenek megjegyzések: